Liberty Biesma Redactie

PROEFLEZEN, REDIGEREN EN REDACTIE

Liberty Biesma - Redigeren en Redactie

VAN CONCEPT NAAR MANUSCRIPT

Je hebt je manuscript geschreven. Geweldig! De eerste grote stap is gezet.

Om van jouw verhaal een succes te maken, zijn er nog enkele vervolgstappen te nemen voor je jouw werk naar een uitgever stuurt.

Ik kan je helpen jouw tekst te verbeteren.

Het proeflezen is een belangrijk onderdeel van het proces om van je concept een degelijk manuscript te maken.

PROEFLEZEN

Het proeflezen is een belangrijk onderdeel van het proces om van je concept een degelijk manuscript te maken. Een kritische proeflezer kan je helpen om fouten in het verhaal te ontdekken of inconsistentie aan het licht te brengen. Je zal niet de eerste zijn die een personage gedurende het verhaal een ander uiterlijk geeft of helemaal kwijtraakt. Of een spontane wederopstanding van een vriendelijke buur die in hoofdstuk drie overlijdt en in hoofdstuk zeven de kliko buiten zet. Of, je schrijft een historische roman waarbij jouw personage in euro’s betaalt of een sms ontvangt.

Als ervaren redacteur spoor ik fouten op waardoor de leesbaarheid en professionaliteit van je manuscript worden verbeterd.

REDACTIE

Spelfouten, grammaticale fouten en inconsistenties kunnen een negatieve invloed hebben op de leesbaarheid van je werk. Als ervaren redacteur kan ik deze fouten opsporen en corrigeren, waardoor de leesbaarheid en professionaliteit van je manuscript worden verbeterd. Je ontvangt jouw geredigeerde manuscript terug met verbeterpunten, tips en uitleg in de kantlijn.

Proeflezen en redactie contact